Zelený ječmen proti rakovině

Nádorová onemocnění se zařadily mezi civilizační choroby současnosti. Výskyt rakoviny neustále stoupá. Bohužel platí, že navzdory rychle se rozvíjející moderní medicíně patří zhoubné nádory stále mezi choroby s vysokým procentem úmrtnosti. Lidé proto neustále hledají možnosti, jak vzniku této nemoci zabránit. Jednou z možností je zelený ječmen.

Čím může pomoci zelený ječmen proti vzniku rakoviny

Existují 3 hlavní způsoby, jak může zelený ječmen lidskému organismu v prevenci proti nádorovým chorobám pomoci.

1. Zásadotvornost

Ideální bránou pro vznik rakoviny je překyselení organismu. Přestože o tom není moderní věda zcela přesvědčena, přírodní medicína s tímto faktem pracuje dnes a denně. Optimální pH krve je pro lidské tělo 7,4. Respektovaný rozptyl je pouze mezi 7,35 – 7,45 pH. To s dnešním životním stylem rozhodně není nijak snadné udržet.

U překyselení organismu se vychází z faktu, že složení jídelníčku je v západním světě příliš kyselé a obsahuje málo zásadotvorných potravin. Mezi typické kyselinotvorné potraviny patří například bílý cukr, alkohol nebo maso. Velmi častým omylem je domněnka, že kyselá chuť je rovna kyselinotvorným potravinám. Tak jednoduché to není. Případné zájemce odkazujeme na odborné články na toto téma. Málokdo také ví, že kyselost v těle zvyšují stres a psychické vypětí. Tedy atributy, se kterými se západní svět potýká na každém rohu.

Nezbytnou součástí preventivních doporučení proti rakovině je zařazení většího množství potravin, jenž sníží kyselost v těle. Mezi takové patří zelený ječmen. Uvádí se, že pH zeleného ječmene je přibližně na stejné úrovni, jaké dosahuje mateřské mléko. To přitom dává kojenci plnohodnotnou a vyváženou stravu.

2. Antioxidanty

Mezi antioxidanty se řadí látky, které umí vykompenzovat oxidační procesy v organismu. Konkrétně jde o kyslíkové radikály. Ty můžou být škodlivé a pokud nejsou pod kontrolou, stojí za vznikem nemalého počtu různých chorob. Rakovinu nevyjímaje. Z toho důvodu je vhodné antioxidanty pravidelně tělu dodávat. Nacházejí se zejména v ovoci, zelenině a tzv. zelených super potravinách, mezi které řadíme i zelený ječmen.

3. Posílení imunitního systému

Komplexnost látek obsažených v zeleném ječmeni umožňuje lidskému tělu správně fungovat. Tím ulehčuje „život“ imunitnímu systému, který má na starost obranu proti nemocem.

Platí, že jestliže je tělo v dobrém stavu a nemusí se složitě potýkat s nadměrným výskytem různých virů, bakterií, plísní apod., nedochází k jeho oslabení. Tím se samozřejmě snižuje i riziko vzniku rakoviny, která se lépe rozvíjí v oslabeném organismu.

Jak využít zelený ječmen v prevenci proti rakovině

Určitě nikoho nepřekvapí, že od nárazové konzumace zeleného ječmene nelze očekávat žádné zázraky. Pokud to myslíte s prevencí proti rakovině vážně, je nutné ho přijímat delší dobu.

Máte na výběr ze 2 možných přístupů:

  • První variantou je, že se zelený ječmen stane dlouhodobě pravidelnou součástí vaší životosprávy.
  • Druhým přístupem jsou opakované kůry, které byste měli absolvovat nejméně 2x ročně. Vhodným obdobím jsou jaro a podzim, přičemž doba konzumace zeleného ječmene by měla být vždy alespoň 6 týdnů.

Co se týká výběru samotných produktů, doporučujeme vám zaměřit se na certifikované bio výrobky se zeleným ječmenem. Jedině s nimi si můžete být jisti, že produkt neobsahuje nevhodné látky, které se používají při hnojení během růstu a následně při výrobním procesu. Zejména u tématu prevence rakoviny jsou tyto předpoklady klíčové.

Malá rada na závěr

Již jsme zmínili, že mimo správného jídelníčku je nutné být v psychické harmonii. Proto se v rámci zdravého životního stylu nezapomeňte soustředit i tímto směrem!